De Streetwise Cup bestaat uit 5 speelrondes (voorronde, stadsfinale, kwartfinale, halve finale en landelijke finale) en 4 categorieën: 1. Meiden 10-12 jaar 2. Jongens 10-12 jaar 3. Meiden 13-15 jaar 4. Jongens 13-15 jaar.

Equality
Naast plezier in het spel vinden wij het belangrijk dat alle deelnemers aan de slag gaan met het thema “equality”. Daarom starten we iedere spelronde met een centrale openingsceremonie. Zo kunnen we niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten samen het verschil maken. Tijdens het toernooi geven de deelnemers elkaar “equality punten”. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect. Elke deelnemer van Streetwise Cup is gelijk aan elkaar en zal ook zo behandeld worden.

Speelwijze en speeltijd
De duur van de wedstrijden tijdens de voorronde in Amersfoort is 5 minuten per wedstrijd. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld. Er wordt zonder de buitenspelregel gespeeld, slidings zijn niet toegestaan en een terugspeelbal mag niet met de handen worden opgepakt door de keeper. Per voorronde plaatsen de beste 2 teams zich voor de stadsfinale.

Tijdens de stadsfinale duren de wedstrijden 10 minuten. Alleen het winnende team per categorie plaatst zich vanuit de stadfinale voor de regionale kwartfinale.

Samenstelling team
Ieder deelnemend team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers; dit is inclusief één keeper en wisselspelers. De deelnemers dienen tussen de 10 en 12 jaar te zijn of tussen de 13 en 15 jaar. Alleen de spelers die op het inschrijfformulier staan, mogen deelnemen aan het kampioenschap. Dit kan tussentijds niet meer gewijzigd worden. Een speler mag in het toernooi alleen ingeschreven zijn voor 1 team. Meiden mogen wel meespelen in een jongensteams, dan spelen zij mee in de jongenspoule. Jongens mogen niet meespelen in meidenteams. Het inschrijfformulier kan alleen online ingediend. Veiligheid van de deelnemers staat voorop. Zijn er kinderen die zich niet identificeren als jongen of meisje? Neem dan contact op met de organisatie.

De planning voor het seizoen 2022-2023 is als volgt*:

  • De stadsfinale staat gepland op woensdag 26 oktober 2022 (BO 10.00-13.00 uur, VO 13.30-16.30 uur);

  • Kwartfinales worden in april/mei 2023 gespeeld;

  • Halve finales worden in juni 2023 gespeeld;

  • De finale wordt eind juni/begin juli 2023 gespeeld.* Let op: vervoer van en naar de finalerondes zijn de verantwoordelijkheid van het team zelf.

Inschrijven
Inschrijven voor de Streetwise Cup gaat via de website van Schoolsport Amersfoort. LET OP! Schrijf je in vóór 11 september.